Home > Online Marketing > Social Media Advertising

Miljarden toneel

Social media is een mega wapen als het gaat om het werven van nieuwe klanten. Niet alleen heb je direct toegang tot een wereldwijd publiek, je kunt ze ook nog eens mega specifiek targeten. Vrijwel alle social media platformen kennen een advertentiemodel welke hun gebruikers in duizenden verschillende categorieën heeft ingedeeld. Hier zit jouw doelgroep ongetwijfeld tussen.

Ook hebben alle platforms de mogelijkheid om verkeer uitvoerig te analyseren. 

Daarnaast is het van belang om te weten dat je Social Media Advertising eigenlijk altijd uit een marketing mix moet bestaan. Dus niet enkel uit 1 kanaal. Indien na verloop van tijd blijkt dat 1 kanaal veruit het meest efficiënt is, dan kun je daar dubbel op inzetten! Maar om daar achter te komen zul je eerst moeten testen.

Social Media Advertising diensten

  • YouTube

  • LinkedIn

  • Facebook

  • Instagram

  • Snapchat

  • Reddit

  • Medium

Social Advertising diensten

1. YouTube

YouTube is de grootste zoekmachine na Google. Dagelijks wordt er meer dan 1 miljard uur aan video bekeken! Ook jouw doelgroep kijkt naar video op YouTube, zowel zakelijk als privé. Daarom is YouTube een business kans die je niet mag laten liggen. Wij denken graag met je mee hoe je video content kan creëren die pakt en plakt. 

2. LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijk social network dat er bestaat en huisvest meer dan 500 miljoen professionals. Zeker wanneer jouw onderneming B2B diensten aanbiedt is dit een optie die veel leads voor je kan genereren. De gebruikers van LinkedIn zijn een stuk serieuzer dan die van bijvoorbeeld Facebook. 

3. Facebook

Met maandelijks meer dan 2.3 miljard actieve gebruikers is Facebook is nog altijd het grootste social media netwerk van allemaal. De keuze in categorieën om je advertenties op af te stemmen zijn enorm. Hierdoor kun je mega specifiek richten op je doelgroep. Met name wanneer jouw bedrijf zich richt op B2C is Facebook een uitstekende optie. 

4. Instagram

Instagram is het meest populaire platform onder jongeren. Maar natuurlijk is de gebruikersgroep veel groter dan enkel jongeren. Ook Instagram heeft maandelijks meer dan 1 miljard actieve gebruikers. Het platform is veel meer gericht op fotobeelden. Sinds Stories zijn geïmplementeerd heeft Instagram de algoritmes ook zo aangepast dat men hier meer gebruik van gaat maken. Wij denken graag met je mee hoe je hier jouw merk onder de aandacht kan brengen. 

5. Snapchat

Snapchat is het advertentie platform voor mobiele campagnes. Het laat je enkel video gebruiken voor je advertising. Echter kun je hier wel waanzinnig gave en creatieve advertenties op kwijt: Ads, dit zijn reguliere video filmpjes. Filters, deze plaatsen een laag over de buitenwereld heen. Dit wordt ook wel Augmented Reality genoemd. En daarnaast heb je nog Lenzen, welke reageren op het gezicht van de gebruiker. De gebruikersgroep van Snapchat is overwegend jong vergeleken met bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn. 

6. Reddit

Reddit noemt zichzelf ‘the front-page of the internet’. Een heroïsche statement maar zeker met een kern van waarheid. Nieuws wordt vaak groots op Reddit en verplaatst zich dan naar andere social media. Reddit is een text-only platform. Het kan eigenlijk worden gezien als een gigantisch forum. Maar dan wel een forum met een enorm brede dekking. Binnen Reddit heb je namelijk waanzinnig veel topics. Veel soortgelijke maar ook uiteenlopende. In Nederland is het platform aanzienlijk minder populair dan bijvoorbeeld in Amerika. 

7. Medium

Medium is een vreemde eend tussen bovenstaande kanalen. Het social media platform Medium heeft namelijk geen betaalde advertenties. Waarom het dan toch in het lijstje staat? Het wordt gebruikt als blog website. Veelal worden hier hot-topics van hot-industries besproken. Door middel van ‘claps’ – het equivalent van likes – komt de beste content automatisch bovendrijven. Dit kan van enorme waarde zijn voor jouw onderneming. 

Beginnen met Social Advertising?

In een vrijblijvend gesprek staan wij je graag te woord om te kijken wat we hierin voor jouw kunnen betekenen.