Home > Online Marketing > Data & Analytics

Wat wordt gemeten, wordt bereikt

Het is mogelijk om targets te zetten op je website, webshop of applicatie. Hiermee kan je Key Perfomance Indicators opstellen om te zien waar bijvoorbeeld nog ruimte voor verbetering is. Op deze manier kun je data-gedreven werken en zorgen dat je beslissingen neemt die onderbouwd worden door cijfers.

Data & Analytics diensten die wij voorzien:

  • Google Analytics

  • Google Tag Manager

  • Conversieoptimalisatie

  • Customer Data Platform

Data & Analytics diensten

1. Google Analytics

Inzicht in het verkeer en gedrag van je bezoekers is cruciaal om conversieoptimalisaties te kunnen toepassen en het maximale uit je online kanalen te halen. Met behulp van de uitgebreide mogelijkheden binnen het Google Analytics platform kan iedere onderneming data gedreven gaan werken. Kortom, Google Analytics is een must voor iedere onderneming!

2. Google Tag Manager

Met Google Tag Manager hoef je slechts eenmalig een script toe te voegen. Hierna kun je vanuit Google Tag Manager eenvoudig nieuwe tools aansluiten. Dit levert meer inzicht in het gedrag van je bezoekers. 

3. Conversieoptimalisatie

Krijg je verkeer op je website maar lukt het niet om bepaalde doelstellingen te halen? Of blijven orders net liggen vlak voor ze de kassa bereiken? Met behulp van conversieoptimalisatie kan worden vastgesteld waar bezoekers stranden tijdens het bezoek aan je website. 

4. Customer Data Platform

Alle data over je doelgroep en de interactie die zij hebben met jouw bedrijf ligt over het algemeen verspreid over meerdere geïsoleerde silo’s. Wanneer je deze aan elkaar verbind ontstaat er een zeer compleet beeld van jouw klantprofiel. Met behulp van een CDP kun je jouw klant op het juiste moment, de juiste boodschap via het juiste kanaal leveren. Dit verhoogt de conversie kans van een lead naar een klant.

 

Hulp bij Data & Analytics?

In een vrijblijvend gesprek staan wij je graag te woord om te kijken wat we hierin voor jouw kunnen betekenen.